De praktijk

De praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Meer informatie over het beroep van verloskundige is te vinden op de website van de KNOV. Zwangeren kunnen zich direct bij de praktijk aanmelden. Een verwijzing van de huisarts is daarvoor niet nodig.

Wie zijn wij?

Het contact met mensen staat bij ons op nummer 1. We vinden het fijn als iedereen zich thuis voelt in onze praktijk. Het is onze grootste wens dat onze clienten door onze manier van werken een supermooie ervaring opdoen. Van zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen en de eerste weken na de bevalling.
Het team

Marie Cuijpers – BIG nr 89923329303

Verloskundige / Echoscopist

Hoi, mijn naam is Marie! Ik kom uit een dorpje in Limburg. Voor mijn droom, verloskundige worden, ben ik afgereisd naar Rotterdam. Al snel voelde ik mij thuis in deze multiculturele en levendige stad. Nadat ik in 2017 ben afgestudeerd als verloskundige ben ik hier met veel plezier blijven wonen.

Verloskundige zijn is een prachtig beroep. Het is geweldig om zo’n bijzondere periode te begeleiden. Zwangerschap, bevalling en kraamtijd brengen grote veranderingen met zich mee. Op deze momenten steun bieden geeft mij veel energie. Ik vind het belangrijk dat je jouw vragen of zorgen, groot of klein, met mij kunt bespreken. Het is mooi om tijdens mijn werk zoveel verschillende mensen te ontmoeten. Ieder mens is anders en dat maakt een werkdag nooit saai. Tot snel!

Anne Marie Kattenberg – BIG nr 9909170803

verloskundige / echoscopist / anticonceptie

Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik in Antwerpen verloskunde gestudeerd en sinds 2007 ben ik werkzaam als verloskundige. Eerst als klinisch verloskundige in het ziekenhuis, een poos in het buitenland, en nu alweer een heel aantal jaar in het bruisende Rotterdam-Zuid. Ik geniet elke dag van het werken in onze multi-culturele stadspraktijk. De diversiteit van de vrouwen, hun wensen en hun kijk op zwangerschap, bevallen en opvoeden maken hen uniek. En dit unieke wil ik graag meenemen in de persoonlijke begeleiding. Wat zijn je wensen, hoe zie je je zwangerschap, de bevalling en het ouderschap voor je? Samen gaan we dat vorm geven. Ik vind het een enorm voorrecht om met jullie te mogen optrekken in deze unieke levensfase. Sinds 2011 ben ik ook echoscopist. Dus ook bij je echo’s kun je mij tegenkomen. Naast mijn werk ben ik trotse mama van Sarah (2011) Een heel leuk, vrolijk meisje, die volop van het leven geniet!

Annelies Osseweijer

Praktijkassistente

Hallo, mijn naam is Annelies en ik woon in Rotterdam. Ik ben doktersassistente. Sinds 2014 werk ik als praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk Charlois, waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is een leuke praktijk: de sfeer is goed en het werk is erg afwisselend. Charlois is een multiculturele wijk en dat spreekt me erg aan! Ik hoop jullie daar te ontmoeten. Groet van Annelies.

Elke Wilson – BIG nr 89055373303

verloskundige / echoscopist

Mijn naam is Elke. Sinds 2004 werk ik met veel plezier in deze leuke praktijk. Zelf ben ik moeder van drie prachtige kinderen, Dana (2010), Sem (2012) en Marte (2015). Ik vind mijn werk erg leuk om te doen. Het steeds opnieuw mogen begeleiden van een prille zwangerschap naar de geboorte van een prachtig nieuw leven blijft me boeien. In onze praktijk komen zwangere vrouwen vanuit allerlei culturele en maatschappelijke achtergronden, en dat maakt ons werk ook superleuk en interessant. Ik hoop jullie binnenkort in de praktijk te mogen ontmoeten!

Lydia Blom – de Kruijf – BIG nr 49910237903

Verloskundige / echoscopist

Hoi allemaal. Mijn naam is Lydia en alweer ruim 10 jaar werk ik met veel plezier als verloskundige en de laatste jaren ook als echoscopist.  De verloskunde blijft een prachtig en boeiend vak vind ik. Het werken met mensen en (nieuw) leven geeft telkens weer energie. En met name het begeleiden van bevallingen blijft een hoogtepunt.

Zelf ben ik getrouwd met Willem en trotse moeder van Nina (2017), Chris (2019) en Thijs (2020). Tot ziens in de praktijk.

Hester Post

praktijkassistente

Hallo, ik ben Hester en werk hier inmiddels al weer een aantal jaren. Hiervoor was ik werkzaam als kraamverzorgende en kan hier nog veel van kwijt in het werk als praktijk assistente. Het werk is erg afwisselend. Zo meten we altijd jullie bloeddruk en maken we een nieuwe afspraak. Ook beantwoord ik veel telefoontjes. Misschien tot ziens op de praktijk!

Sisel Verbeek – BIG nr 79928375603

verloskundige

Beste (aanstaande) ouders,

Mijn naam is Sisel Verbeek en in de aankomende maanden zal ik het team van verloskundigen praktijk Charlois versterken. Al vanaf het moment dat mijn moeder zwanger was van mijn broertje, ik was 4 jaar oud, wist ik het zeker. Als ik later groot ben wil ik verloskundige worden! Inmiddels ben ik 25, woon ik in Rotterdam en is die droom werkelijkheid geworden. In september 2020 heb ik mijn diploma gehaald en sindsdien geniet ik elke dag weer van het feit dat ik dit mooie beroep mag uitoefenen. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie allemaal te ontmoeten en om onderdeel uit te mogen maken van deze bijzondere en mooie periode in jullie levens. Hopelijk tot snel!

Magda Stankiewicz – BIG nr 89918954403

verloskundige

Mijn naam is Magda Stankiewicz.

 

zwanger

Student verloskundige

verloskundige in opleiding

Als verloskundigen praktijk hechten we veel waarde aan het opleiden van de volgende generatie verloskundigen. Daarom lopen er regelmatig studenten van bijvoorbeeld de Verloskunde Academie Rotterdam stage bij ons in de praktijk. 

Een stagiaire draait mee tijdens het spreekuur en de diensten (bevallingen en kraamvisites). In periodes dat een stagiaire aanwezig is, staat dit onder andere aangekondigd in de wachtkamer. 

Afhankelijk van de mate van ervaring en het opleidingsniveau voert een stagiaire ook zelfstandig handelingen uit. De stagiaire werkt altijd onder supervisie van een van de verloskundigen.

Belangrijk: je mag het altijd bij ons aangeven als je liever geen student wilt! 

 

Onze visie

Je bent zwanger en je bent op zoek naar een verloskundigenpraktijk. Daarmee helpen we je graag op weg. We begeleiden je bij een gezonde, veilige zwangerschap en bevalling en een goede start daarna.

Nieuw leven is kostbaar

Iedere zwangerschap is uniek en iedere vrouw is uniek. Een goede en persoonlijke begeleiding zijn daarom zeer belangrijk, waarbij naast goede zorg, ook aandacht en tijd voor de zwangere en haar partner centraal staan. Wij vinden het belangrijk om de tijd te kunnen nemen, te luisteren naar alle kleine én grote vragen. Wij zijn dan ook altijd telefonisch te bereiken, 24 uur per dag.

Persoonlijk contact

Wij willen graag investeren in persoonlijk contact, omdat we daardoor zorg op maat kunnen bieden en een goede profes­sionele vertrouwensrelatie opbouwen waardoor de zwangere vrouw en haar partner zich bij ons op hun gemak voelen. Wij vinden het belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kan en mag bevallen en daarbij liefdevol wordt geholpen. Het is niet onze bedoeling om alles over te nemen maar om de eigen kracht van de zwangere vrouw en partner te versterken.

Creëren van optimale omstandigheden

Binnen veilige grenzen vinden we dan ook dat vrouwen moeten kunnen kiezen tussen bevallen thuis of in het ziekenhuis, onder begeleiding van een verlos­kundige. Voor ons is het daarom vanzelf­sprekend om goede contacten te onder­houden en samen te werken met de zieken­huizen of een kraam­zorg­organisatie. Het doel is de optimale omstandig­heden te creëren voor moeder en kind, zowel op medisch als psycho­sociaal gebied. Onze benadering is erop gericht om pathologie (ziektebeelden) te onder­kennen en sociale problemen, zoals huisvestings- of financiële problemen zo mogelijk positief te beïnvloeden.

Ons team

Een gezond en stabiel functionerend verlos­kundigen­team is belangrijk om kwalitatief goede zorg en begeleiding te geven. Voor ons betekent een gezond team dat we met veel plezier aan de slag gaan, ons flexibel en toegankelijk opstellen, elkaar scherp houden en soepel communiceren. Wij wisselen elkaar af bij de uitvoering van de controles, waardoor we elkaar leren kennen. Dit is voor de zwangere heel belangrijk, maar ook voor ons als verloskundigen.

Kosten en verzekering

Je zorgverzekeraar vergoedt de uren kraamzorg uit de basisverzekering. Wel geldt er een wettelijke eigen bijdrage. Deze wordt (deels) vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Controleer daarom altijd de polisvoorwaarden van je verzekering.

Meer informatie.