Meld je nu aan en ontvang
een GRATIS zwangerschapstest
of leuk presentje.

Home » Zwangerschap » Aanmelden

Aanmelden

We vinden het prettig als je je op tijd aanmeldt. Aanmelden kun je het beste telefonisch doen. Het is handig om de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie en de datum van je positieve zwangerschapstest bij de hand te hebben. Bij dit telefonische gesprek maken we een afspraak voor de eerste echo. De eerste echo vindt al bij circa 8 weken plaats. Dit is een vaginale echo, omdat het via je buik nog erg moeilijk is om de zwangerschap goed te beoordelen. Na deze echo plannen we een intake en een termijnecho. Deze afspraak vindt plaats tussen 10 en 12 weken zwangerschap.

Extra aandacht wanneer je een miskraam hebt gehad

Heb je in het verleden een miskraam gehad dan kunnen we ons voorstellen dat je wat eerder wilt bellen. Dit vinden we prima. We kijken dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld wat eerder voor een controle te komen.

 

Foliumzuur

We vragen je of je foliumzuur gebruikt. We adviseren dit te gebruiken tot na de 10e week. We adviseren ook om tijdens de zwangerschap extra vitamine D te slikken (dosis: vit D 10 microgram).

Slimmer zwanger

Van zwangerschapswens tot bevalling; Slimmer Zwanger geeft antwoord op al jouw vragen. Wil je daarnaast ook advies, hoe je je voeding en leefstijl kunt verbeteren? Ook daarin voorziet Slimmer Zwanger, voor zowel jou als je partner. Het coachingsprogramma helpt jullie gezonder te eten en te leven, waardoor jullie een grotere kans op een (gezonde) zwangerschap en daarmee een gezonde baby hebben. Kijk voor meer informatie op www.slimmerzwanger.nl.

Moeders voor moeders

Ook vragen we je of je bekend bent met de organisatie Moeders voor Moeders en of je het goed vindt dat deze organisatie contact met je opneemt. Dit is overigens beslist niet verplicht. Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit deze urine wint MSD het hCG-hormoon. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.