Maak kennis met de
verloskundigen van
Verloskundigen Praktijk Charlois.

Home » De Praktijk » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Elke (verloskundige)

Elke Wilson, geboren 1979, vrouw van Pieter Wilson en moeder van Dana (2010), Sem (2012) en Marte (2015). Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige, groeide het verlangen om zelfstandiger bezig te zijn, met name op het gebied van zwangerschap en bevalling. Daarom ben ik na het voltooien van de verpleegkunde opleiding, afgereisd naar Leuven (Belgie) voor een jaartje bijbelschool, waarna ik aan de Katholieke Hogeschool Leuven de opleiding tot 'vroedvrouw' heb gevolgd.
In 2004 ben ik afgestudeerd, en sindsdien werk ik als verloskundige in Charlois. Ik het het hier erg naar mijn zin. We hebben een gezellig maatschap met 4 verloskundigen, we houden allemaal van ons vak en vinden de wijk Charlois een hele leuke, afwisselende en uitdagende wijk om aan het werk te zijn.
Het contact met mensen staat bij ons op nummer 1. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze praktijk. Onze grootste wens is dat onze clienten door onze manier van werken een supermooie ervaring opdoen van zwanger willen worden, zijn, bevallen en de eerste weken na de bevalling.

Hanneke (verloskundige)

Hoi, mijn naam is Hanneke. In 2005 ben ik als verloskundige afgestudeerd aan de Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige. Sinds die tijd werk ik met enorm veel plezier in deze gezellige verloskundigenpraktijk. Wat voor mij het werk vooral bijzonder maakt, is het contact met mensen. Het krijgen van een kind is een uniek en bijzonder moment in het leven. Het is mooi om dit samen met mensen mee te mogen maken.
Ik ben getrouwd met Henri en wij zijn de trotse ouders van Lars (2010) en Levi (2013).

Anne Marie (verloskundige)

Hallo, ik ben Anne Marie.  Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik in Antwerpen verloskunde gestuurd en sinds 2007 ben ik werkzaam als verloskundige. Eerst in het ziekenhuis, een tijdje in het buitenland, en nu alweer vier jaar in het bruisende Rotterdam-Zuid. Het werken in een multiculturele stadspraktijk is een leuke uitdaging. Ik geniet van alle verschillende vrouwen en gezinnen die ik mag ontmoeten. Ik vind het heel belangrijk dat elke vrouw zich thuis voelt in onze praktijk en de ruimte krijgt om aan te geven hoe ze haar zwangerschap en bevalling wil vormgeven. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!
Naast mijn werk ben ik de trotse mama van Sarah (2011). Een vrolijk dametje die volop van het leven geniet!

Lydia (verloskundige)

Hoi hoi, ik ben Lydia en intussen alweer een aantal jaren werkzaam als verloskundige. Na de middelbare school had ik het geluk om gelijk ingeloot te worden om de opleiding tot verloskundige in Rotterdam te volgen. En zo verhuisde ik van een dorp naar de stad. De kennismaking met de stad is zo goed bevallen dat ik hier ben blijven wonen en ben blijven werken. De verschillende culturen en mensen die ik hier tegenkom zijn elke dag weer boeiend en maken dat het werk in onze praktijk nooit hetzelfde is.
In 2011 heb ik de opleiding tot echoscopist afgerond en dat geeft een inhoudelijke verdieping aan het vak die ik nog elke dag leuk vind!
Het vak van verloskunde heeft voor mij veel mooie elementen en ik geniet dan ook erg van mijn werk, de cliënten, mijn collega’s en alle mooie momenten die het beroep van verloskundige met zich mee brengt.

Hester (assistente)

Ik ben Hester en ben sinds december 2010 als assistente werkzaam bij Verloskundigen Praktijk Charlois. Hiervoor was ik werkzaam als kraamverzorgende, daardoor kan ik ook als assistente mijn ervaring en kennis gebruiken.
Het leuke aan assistente zijn vind ik dat het lekker afwisselend is, zo schrijf ik nieuwe cliënten in bij het eerste intake gesprek, beantwoorden ik veel telefoontjes en meet onder andere de bloeddruk van de dames.
Het is heel leuk om in een hecht team als deze te werken en zoveel verschillende soorten mensen te ontmoeten.

Annelies (assistente)

Hallo, mijn naam is Annelies Osseweijer en ik woon in Rotterdam. Ik ben doktersassistente en instructeur eerste hulp (ik ben vriiwilliger bij evenementenhulpverlening). Alweer een tijdje werk ik als oproepkracht praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk Charlois,  waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is een leuke praktijk:  de sfeer is goed en het werk is erg afwisselend!  Charlois is een multiculturele wijk en dat spreekt me erg aan. Binnenkort ga ik, naast invalwerk, (voorlopig) een vaste dag werken op de vrijdag. Ik kijk er naar uit! Ik hoop jullie daar te ontmoeten. Groet van Annelies en tot ziens.