Beste cliënten,

Helaas zijn er in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus, vanuit onze beroepsgroep ook nieuwe maatregelen getroffen, die van invloed zijn op de organisatie van onze verloskundige zorg. Dit betekent concreet dat de afspraken minder uitgebreid zijn dan je van ons gewend bent.

We willen jullie vragen om bij (lichte) griepverschijnselen, verhoging/ koorts of verkoudheid niet naar de praktijk te komen maar telefonisch contact met ons op te nemen. We kijken dan samen met jullie naar een goede oplossing.

Het spreekuur

  • We vragen je alleen naar het spreekuur te komen. Dus geen familie of vrienden mee te nemen.
  • Op de dag dat je je afspraak hebt, nemen we voorafgaand aan je afspraak telefonisch contact met je op om vragen en bijzonderheden te bespreken. De afspraak op de praktijk kunnen we dan zo kort mogelijk houden en bestaat voornamelijk uit het beoordelen van de groei en het meten van de bloeddruk. We geven elkaar geen hand.
  • Alle informatieavonden, van onze praktijk, ziekenhuizen en geboortehotels, gaan tot nader order niet door.
  • Graag willen we je vragen je mail en telefoongegevens door te geven aan de assistentes, om een goede communicatie mogelijk te houden of te maken.

De bevalling

Bevallen in het ziekenhuis is tot op heden geen probleem. Wel gelden hier ook een paar maatregelen.

  • Tijdens de bevalling mag er 1 persoon (partner/begeleider) aanwezig zijn.
  • Na de bevalling mag er 1 bezoeker per 24 uur in het ziekenhuis op bezoek komen. Er mogen geen kinderen op bezoek komen in het ziekenhuis.
  • Bij een poliklinische bevalling wordt jullie gevraagd bezoek pas thuis te ontvangen.
  • Mocht de zorg worden overgenomen door de gynaecoloog, dan willen we weten of je als zwangere of als partner luchtwegklachten hebt en / of in een risicogebied bent geweest en/of contact gehad hebt met een COVID 19 patiënt.

De kraamtijd

Op de 2e of 3e dag en op de 5e dag komen we thuis langs voor een kraambezoek. Op dag 7 zullen we de zorg telefonisch afsluiten. Bezoeken die niet perse noodzakelijk zijn worden telefonisch gedaan.

Achter de schermen nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen en volgen hierbij nauwgezet de adviezen van het RIVM, de GGD en het ROAZ. Er liggen draaiboeken klaar indien zorgverleners ziek worden, zodat de verloskundige zorg gewaarborgd blijft.

Voor meer informatie rondom actuele informatie en adviezen t.a.v. het coronavirus Covid-19 verwijzen we je naar de website van het RIVM, www.rivm.nl

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze berichtgeving, bel ons gerust.

Hartelijke groet,

Alle medewerkers van Verloskundigen Praktijk Charlois